Twins har i de seneste år oplevet, at kunderne i højere grad har ønsket og haft succes med at fastansætte it-ressourcer. Samtidig har der været en faldende efterspørgsel på freelance konsulenter, hvilket har bevirket, at flere tidligere ”freelance” konsulenter i dag arbejder på længere kontraktansættelser (1-2 år) eller har valgt at takke ja til en fastansættelse. Men tendensen er langsomt begyndt at ændre sig, da flere tidligere konsulenter vender tilbage til freelance tilværelsen.

Behovet for it-konsulentydelser på freelancebasis er igen stigende og Twins Consulting, oplever en øget interesse fra tidligere freelance konsulenter, som igen ønsker det selvstændige liv som freelancer.

Tilværelsen som freelancer

Freelance tilværelsen kræver dels at man menneskeligt har det rette konsulentgen og dels, at man er omstillingsparat. Man skal kunne arbejde hos mange forskellige virksomheder og være i stand til at arbejde ud fra en lige linje mod målet, som er klart defineret af kunden.

Udviklingen og det øgede fokus på freelance mulighederne er ikke overraskende. Hos Twins Consulting oplever vi at når man har det rette konsulentgen og brænder for at være selvstændig, så vil man være freelancer.

Fordele og ulemper

Freelance tilværelsen er kendetegnet ved en høj grad af frihed til at vælge frit mellem opgaver, som matcher konsulentens spidskompetencer og interesser. Nedenfor har vi listet nogle af de fordele og ulemper som kendetegner det selvstændige liv som freelancer.

Fordelene ved at være freelance konsulent er at:

 • Du tjener mere i løn som freelancer
 • Du får flere alsidige og forskellige opgaver
 • Du arbejder i skiftende virksomheder og kulturer
 • Du er fri for alle forpligtelser og for at være en del af det politiske spil
 • Du kan vælge, hvilke opgaver du vil arbejde med

Udfordringerne ved at være freelancer er at:

 • Du oftest vil være den ”ensomme ulv” da socialt netværk på arbejdspladsen kan være begrænset
 • Du selv er ansvarlig for efteruddannelse
 • Du ikke får løn ved sygdom og ferier mv.
 • Du selv skal lave fakturering, bogføring og momsregnskab
 • Du skal løbende ”markedsføre” dig selv
 • Du må leve med usikkerheden om det næste job

Twins Consultings freelance konsulenter

Twins løser opgaver for en lang række danske virksomheder– digitale bureauer, små- og mellem store virksomheder, danske koncerner samt offentlige instanser. Med udviklingen i it-branchen er det vigtigt for vores kunder at have fokus på fordelene og vigtigheden af at tiltrække dygtige it-medarbejdere til fastansættelse – og samtidig kunne tilføre fleksible it-ressourcer, som kan tilgå opgaven med det samme. Det er en værdifuld konstellation for det aktuelle projekt både professionelt, fagligt og socialt.

Vi oplever da også, at det er en model som flere og flere af vores kunder benytter. Størstedelen af vores kunder har en solid kerne af fastansatte medarbejdere, som indgår i den daglige løsning og håndtering af projekter. Herudover suppleres med indkøb af Twins freelance specialister til at løse opgaver, som er temporære eller kræver kompetencer, som ligger uden for virksomhedens egne kernekompetencer.

Twins freelance konsulenter dækker en lang række teknologier på specialist niveau og kan tilgå projekter af både kortere- og længerevarende karakter.

To gode grunde til at bruge Twins freelance konsulenter:

Opgaven er temporær og kræver specifikke kompetencer. Twins Consulting bistår med hurtig og kvalitetsmæssig assistance og leverer de rette kompetencer – ofte inden for et par dage eller når det passer kunden

Opgaverne kræver specialistkompetencer, som ikke findes i virksomheden. Twins Consulting har et stort netværk af de dygtigste konsulenter i Danmark og vi sikrer kunden et sikkert, effektivt og professionelt match med de stærkeste specialistkompetencer

Twins Consultings proces sikrer vores kunder høj fleksibilitet og en afstemt timepris.

Vil du vide mere?

Se vores forretningsfilm og få yderligere information om vores kompetencer, arbejdsgange og processer.

Du er også velkommen til at kontakte CEO Birgitte Rygaard på 3017 9987 for en uforpligtigende dialog.

Print Friendly, PDF & Email